0599-513016 (Gasselternijveen) 0592-262606 (Gieten) info@fysiotherapieoptimove.nl
Henk en Hennie Nieboer. Hennie nam de fitness voor haar rekening. 
(© Paul Abrahams, Kanaalstreek)

GASSELTERNIJVEEN – Vrijdag rond het middaguur ligt de laatste patiënt van Henk Nieboer op de behandeltafel in het gezondheidscentrum in Gasselternijveen.

Daarna is het einde oefening voor de fysiotherapeut, die op 10 februari zijn 65ste verjaardag viert. Hij gaat namelijk met pensioen.

Op 26 januari 1981 ging Henk ‘als een jonge knaap’ aan de slag als fysiotherapeut. Hij huurde ruimte in het oude Groene Kruis gebouw in het dorp, waarmee een witte vlek werd ingevuld.

In de buidel tasten

“Ik moest wel flink in de buidel tasten om apparatuur aan te schaffen”, blikt hij terug. “Ik begon met nul patiënten, maar ik had gelukkig een goed contact met huisarts Wim Strobol. Hij verwees zijn patiënten naar mij door. Daarnaast werkte ik twee dagen in de week in een praktijk in Zuidlaren, want er moest natuurlijk wel brood op de plank komen.”

Eigen oefenruimte

In de loop der jaren is de groep patiënten flink uitgebreid en in 1995 werd het gebouw gekocht. “Ik was één van de eerste fysiotherapeuten met een eigen oefenruimte”, vertelt Henk die sinds 2014 is aangesloten bij Fysiotherapie Optimove met vestigingen in het gezondheidscentrum in Gieten en in Gasselternijveen.

Lief en leed

“In de afgelopen bijna veertig jaar heb ik patiënten uit de wijde regio behandeld en zijn heel wat persoonlijke gesprekken gevoerd. In de behandelkamer is lief en leed gedeeld. Die gesprekken ga ik zeker ook missen. Maar wat overheerst is het goede gevoel dat ‘ik iets heb kunnen betekenen voor de patiënten. Het is dankbaar werk, want je kunt mensen met uiteenlopende klachten weer op weg helpen. Ik heb dan ook veel patiënten met een blij gezicht de behandelkamer zien verlaten.”

In de laatste dagen voor zijn pensionering is de agenda redelijk gevuld. “Nee, het is niet zo dat patiënten beslist alleen nog door mij willen worden behandeld. In de praktijk werken meer deskundige fysiotherapeuten.”

Vrijdagavond staat een etentje met collega’s gepland en ook op maandag 3 februari vindt nog een gezellige bijeenkomst plaats.

Bron: de Kanaalstreek. Auteur: Paul Abrahams

https://kanaalstreek.nl/artikel/1079282/fysiotherapeut-henk-nieboer-gaat-met-pensioen.html