0599-513016 (Gasselternijveen) 0592-262606 (Gieten) info@fysiotherapieoptimove.nl

Algemeen

Zonder verwijzing

Heeft u een klacht waarvan u denkt dat de fysiotherapeut hem voor u kan oplossen? Dan mag u rechtstreeks een afspraak maken. Voor een intake kunt u op eigen initiatief, zonder verwijzing door een arts, een afspraak met ons maken. De fysiotherapeut voert dan wel eerst een screening uit om te zien of u wel op de juiste plek bent bij de fysiotherapeut. Daarna wordt besloten u al dan niet fysiotherapeutisch te gaan behandelen. Uw huisarts wordt hiervan op de hoogte gebracht. Uiteraard kunt u ook na verwijzing door huisarts of specialist een afspraak voor een behandeling maken.

Huisbezoeken Fysiotherapie

Fysiotherapie Optimove verzorgt huisbezoeken in ons gehele verzorgingsgebied (beschrijving van dit gebied vindt u onder aan deze pagina).

Fysiotherapie aan huis is bedoeld voor mensen die fysiotherapie nodig hebben, maar niet in staat zijn om in de praktijk te komen. Als dit bij u het geval is, komt één van de therapeuten graag bij u thuis langs.

Om een behandeling aan huis aan te vragen belt u gewoon de praktijk en zal een therapeut met u een afspraak maken. Onze telefoonnummers vindt u in de zijbalk rechts, bovenaan de pagina of op de contactpagina.

Voor een behandeling aan huis is het wel nodig dat u een verwijzing hebt van uw huisarts of specialist (dit is verplicht door de zorgverzekeraar).

Fysiotherapie aan huis wordt net als fysiotherapie in de praktijk vaak (voor een beperkt aantal keren) vergoed door de aanvullende verzekering. Kijkt u zelf ook goed naar de dekking van uw aanvullende verzekering om er optimaal gebruik van te kunnen maken.

Ons verzorgingsgebied op alfabetische volgorde:

– Buinerveen
– Drouwenermond
– Drouwenerveen
– Eext
– Eexterveen
– Gasselte
– Gasselternijveen
– Gasselternijveenschemond
– Gasselterboerveenschemond
– Gieten
– Gieterveen
– Nieuwediep

Staat uw woonplaats hier niet bij, neem dan contact op wellicht kunnen wij toch iets voor u betekenen.

Shop

Bij ons in de praktijk kunt u ook terecht voor verschillende producten ter ondersteuning van uw herstel. In overleg met uw fysiotherapeut kan er altijd iets besteld worden. Hieronder staan een aantal voorbeelden van artikelen.

 

Stagiaires

Ter bevordering van de beroepsontwikkeling hebben wij in de praktijk stagiaires. Deze stagiaires studeren Fysiotherapie aan de Hanze Hogeschool te Groningen. Het kan zijn dat de intake of een behandeling door een stagiaire uitgevoerd wordt, dit om een zo actief mogelijke leeromgeving te creëren. De begeleidende fysiotherapeut is altijd volledig verantwoordelijk voor de behandeling, ook als deze uitgevoerd wordt door de stagiaire. Als de begeleidend fysiotherapeut denkt dat iets niet goed gaat, zal hij altijd dit corrigeren of de behandeling overnemen. Zo blijft het leerproces van de stagiaire gewaarborgd en krijgt u nog steeds de optimale behandeling. 

Indien u liever niet hebt dat u behandeld wordt door een stagiaire of als u liever niet wil dat deze aanwezig is, geef dit dan aan de start van de behandeling aan. Dit is nooit een probleem. Als u verder vragen, opmerkingen of klachten heeft over stagiaires, over stagebegeleiding algemeen en/of over mogelijkheden tot een stage bij ons als student, neemt u dan contact met ons op.