Andere diensten

FysioFit

FysioFit – Fitness onder fysiotherapeutische begeleiding.

Iedereen heeft baat bij fitness, maar soms heb je extra begeleiding nodig. Dan is FysioFit de oplossing! Bij ons in de praktijk bestaat de mogelijkheid om te sporten/trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut. Gericht op uw eigen niveau en doelen stellen wij een persoonlijk trainingsprogramma op en begeleiden u het gehele trainingstraject. Als u bijvoorbeeld fitter wil worden, uw conditie wil verbeteren of wil afvallen helpen wij u daar graag mee.

U hoeft nergens aan te voldoen om te kunnen starten!

FysioFit is geen reguliere fysiotherapie en komt dus ook niet in aanmerking voor vergoeding uit de verzekering.

Tarieven:

  • 12x FysioFit € 180,-

Fitness

Fysiotherapie Optimove beschikt over een eigen fitnessruimte. Hierdoor kan er binnen de fysiotherapie een gericht oefen- en/of trainingsprogramma worden aangeboden.

Het is ook mogelijk om zelf aan fitness-training te doen. Dit gebeurt in kleine groepen onder begeleiding van Hennie Nieboer-Hulshof. Er wordt op verantwoorde wijze, op het individu gerichte, training gegeven. Op deze manier kan er aan conditie en kracht gewerkt worden.

Ook rolstoelgebruikers kunnen aan fitness-training doen.

Fitness tijden

Maandag: Ochtend: 08:15 – 12:00
Middag: 13:00 – 15:00
Avond: 17:15 – 21:00
Dinsdag: Ochtend: 08:15 – 12:00
Middag: 13:00 – 15:00
Avond: 18:30 – 21:00
Donderdag: Ochtend: 08:15 – 12:00
Avond: 18:30 – 21:00
Vrijdag: Ochtend: 08:15 – 12:00

 

 

Hooikoorts tape

Medical Taping kan hulp bieden bij hooikoorts klachten

Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij mensen met hooikoortsklachten reageert het lichaam heel heftig. Er is sprake van een soort overreactie van het afweermechanisme, waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren.

Het uitgangspunt van de elastische tapemethode is dat via een huidprikkeling invloed kan worden uitgeoefend op het zenuwstelsel en immuunsysteem. De tape die direct op de huid wordt aangebracht, stimuleert huidsensoren, die op hun beurt het zenuwstelsel in het lichaam prikkelen.

We tapen twee keer, met een week ertussen zonder tape, de tape moet minimaal vijf dagen blijven zitten. U kan er gewoon mee douchen en zwemmen, een beetje oppassen met afdrogen van de rug. Hooikoorts taping is geschikt voor volwassenen en kinderen.

De kosten voor volwassenen zijn 15 euro per keer inclusief tape.

Het is van belang dat u met een schone, vetvrije rug komt, dus vooraf geen oliehoudende doucheproducten gebruiken. Bij overbeharing zal de therapeut deze wegscheren.

Zowel bij de landelijke inventarisatie uit 2016 en 2017 gaven 84% van de hooikoortspatiënten aan dat de klachten afnemen na het toepassen van de hooikoortstape als onderdeel van het Medical Taping Concept. Let wel: deze testcase legt geen enkele wetenschappelijke claim.

 

Inloopmoment

Wat is het?

Het gratis inloopmoment is bedoeld voor mensen die klachten ervaren aan het bewegingsapparaat (spieren, gewrichten, pezen, banden e.d.) en daar graag advies over willen of zich afvragen of de fysiotherapeut er iets mee kan. Voor het inventariseren van de klachten trekken wij ongeveer 10 minuten per persoon uit.

Wat kost het?

Het inloopmoment is gratis.

Moet ik me aanmelden?
Nee, u kunt elke maandag gewoon binnenlopen in een van onze praktijken tussen 17:00 uur en 17:30.

Gieten: spreek iemand van het team aan of druk op de bel op de balie.

Gasselternijveen: ga naar binnen via de achteringang en meld u bij een van onze collega’s in de oefenzaal.

In de vakantieperiode is er geen inloopmogelijkheid.

Let op: Tijdens het inloopspreekuur bekijken we of uw klacht een indicatie is voor fysiotherapie, u krijgt nog geen volledige behandeling.

Heeft u een verwijzing van arts of specialist: dan kunt u een reguliere afspraak maken.

Massage

Wij bieden verschillende particuliere massages aan uitgevoerd door een fysiotherapeut:

  • Ontspanningsmassage
  • Sportmassage
  • Triggerpointmassage

U kunt aangeven welke regio uw voorkeur heeft (bijvoorbeeld: nek-schouder regio, rug of benen). De fysiotherapeut gebruikt zijn kennis over het menselijk lichaam, ziektes en aandoeningen. Mocht het zo zijn dat er een fysiotherapeutische indicatie is, dan communiceert de therapeut dit met u. Samen met u wordt er bepaald wat de beste oplossing of vervolg behandeling is.

Tarieven:

  • € 20,- voor 20 minuten