0599-513016 (Gasselternijveen) 0592-262606 (Gieten) info@fysiotherapieoptimove.nl

Elk jaar in december kunt u switchen van zorgverzekering. Elk jaar kunnen zorgverzekeraars hun pakketten en voorwaarden wijzigen, het kan dan ook nuttig zijn om u hierin te verdiepen en uit te zoeken of uw huidige verzekering nog bij uw wensen past. Verzekeraars kunnen hun aanvullende pakketten aanpassen, dit kan betekenen dat de kosten van uw pakket omhoog gaan, maar dit kan ook betekenen dat de inhoud verandert. Om te beslissen wel of niet over te stappen, is het belangrijk goed op de hoogte te zijn van wat de zorgverzekering precies inhoudt.

De basisverzekering is wettelijk vastgesteld en is inhoudelijk bij elke verzekeraar gelijk, wel kan de prijs verschillen. Daarnaast bieden zorgverzekeraars verschillende aanvullende pakketten aan, hierin kunnen vergoedingen voor tandarts, bril en fysiotherapie in zitten. In de basisverzekering zit GEEN vergoeding voor fysiotherapie, dit geldt alleen bij aandoeningen die vastgesteld zijn op de chronische lijst. Hiervoor wordt eerst het aanvullende pakket aangesproken voor de eerste 20 behandelingen, daarna wordt deze zorg uit de basisverzekering vergoed. Verder wordt fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar vergoed uit de basisverzekering.

Verwacht u dat u volgend jaar fysiotherapie nodig heeft? Dan kan het nuttig zijn een aanvullende verzekering af te sluiten. Het kan ook zijn dat u geen fysiotherapie nodig heeft, dan kunt u ervoor kiezen geen aanvullend pakket af te sluiten, let er wel op dat eventuele behandelingen voor uw eigen rekening komen. Voor onze tarieven klikt u op de volgende link: https://www.fysiotherapie-optimove.nl/tarieven-betalingsregeling/.

Heeft u nog vragen over uw zorgverzekering, dan kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar of uw therapeut vragen om uitleg.