0599-513016 (Gasselternijveen) 0592-262606 (Gieten) info@fysiotherapieoptimove.nl

Wanneer hartrevalidatie?

Patiënten kunnen dit traject volgen wanneer zij:

  • Een hartoperatie hebben ondergaan;
  • Klachten aan het hart hebben zonder operatie;
  • Een aangeboren hartafwijking of hartritmestoornissen hebben;
  • Een ICD of pacemaker hebben;
  • Na ziekenhuis revalidatie dichter bij huis de revalidatie willen voortzetten.

Wat kunt u verwachten?

Eerst vindt er een individueel intakegesprek plaats. Hierin wordt de situatie besproken en gaan we gezamenlijk uw doelstelling in kaart brengen. Op deze manier kunnen we een gepersonaliseerd behandelplan opstellen en de oefeningen en adviezen hierop afstemmen. Soms is het nodig om een inspannings- en/of krachttest te doen om een beginpunt te hebben. Zo weten wij op welk niveau u binnen komt en kunnen resultaten worden bijgehouden. In overleg kunt u 1, 2 of 3 keer per week komen trainen.

Voordelen van de hartrevalidatie

Het is bewezen dat hartrevalidatie kan zorgen voor het verbeteren van kwaliteit van leven. Mogelijk heeft u minder medicatie nodig (altijd in overleg met de cardioloog), loopt u minder risico op een ziekenhuisopname, bouwt u meer levensjaren op door trainen en/of bewegen en kan het de kwaliteit van slapen verbeteren.

Zorgverzekering

Hartrevalidatie valt niet onder chronische zorg. Dit betekent dat de behandelingen uit uw aanvullende pakket zullen moeten komen of dat u de behandelingen zelf betaalt. Echter, na een operatie geldt een andere regeling. Dit is afhankelijk van uw verzekering. Vraag uw fysiotherapeut naar de mogelijkheden.